KarelDR.jpg

MC Karel De Rycke

KAREL DE RIJCKE speelt al jarenlang improvisatietheater en omschrijft zijn humor als ‘avant-garde absurdisme’. Ja, hij houdt van grote woorden. Deze mondige millennial geeft zonder schroom een nieuwe betekenis aan fantoomvibratiesyndroom.

Han Solo

Als acteur werd Han Coucke vooral bekend als ‘Lorenzo’ in de bekroonde reeks Bevergem. Ook speelde hij vaste rollen in ‘De Kotmadam‘ en ‘Louis Louise’ en vele gastrollen in Vlaamse reeksen zoals Flikken, Witse, Aspe, Vemist, Danni Lowinski, Professor T, … 

Naast zijn televisiewerk is Han Coucke vooral bekend als comedian Han solo. Hij maakte de voorbije 10 jaar, vijf avondvullende shows, waarvan er 3 integraal op Canvas werden uitgezonden. Ook was hij vaak te gast in het canvasprogramma ‘comedy casino' en stond hij ook meerdere malen in de line-up op Pukkelpop. Naast Han solo richtte Han, samen met actrice Griet Dobbelaere, een humoristisch nevenproject op in de vorm van het gemengd cabaretduo ‘Han en Grietje’ waarmee zij in 2019 de Vlaamse theaters onveilig maken.

Voor Han solo bracht Han comedy in duo onder de naam ‘Gino Sancti’. 

Han-solo-promofoto.jpg

Bas Birker

Bas Birker is geboren in het ballefruttersgat Goirle, ten zuiden van Tilburg. Goirle heeft veel beschermd natuurschoon, maar is vooral bekend van de kraamkliniek waar iedereen van Tilburg geboren is. Zo ook Bas Birker in 1979. Hij ging in Tilburg naar school en als voorbeeldige Nederlander runde hij er daarna jarenlang een gerenommeerde coffeeshop.

In 2000 begon hij met comedy, vooral als mc (presentator). Hij zou in de jaren erna meer dan 2500 shows spelen in Nederland en België, als mc en comedian. Als Brabander voelde hij zich soms meer verwant met de Vlaamse comedians die hij ontmoette en werd hij hoe langer hoe meer aangetrokken tot de zuidelijke comedyscene. In 2010 kwam hij dan definitief in Antwerpen wonen.

Na jaren optreden in comedy line-ups speelde Bas in 2013 zijn eerste zaalshow ‘Op Weg’, in België en Nederland. Deze show werd ook uitgezonden op Canvas en één.

Eind 2016 trad Bas tweemaal op in het Sportpaleis, voor de dvd-opname van ‘Sowieso’. Oké, wel telkens voor 200 man. Maar de kleine theaterbox op het middenplein zat wèl tweemaal vol. Een onvergetelijke ervaring voor Bas en zijn publiek. Vanaf januari 2018 tourt hij met zijn nieuwe avondvullende show 'JE MOEDER!'

Als comedian is Bas ook reeds drie seizoenen jaar lang de vaste gast in het programma ‘De Weekwatchers’ op Radio 2. 

BasBirker2.jpg