mohsin-abbas_0.jpg

Amelie Albrecht

Over het leven van de 27-jarige Amelie Albrecht kunnen we kort zijn: niet noemenswaardig. Na acht jaar tekenacademie kon ze nog niet tekenen, jarenlang vioolles leverde haar nog geen vaag gevoel voor muziek op en paardrijden moest ze opgeven omdat ze allergisch werd voor dieren. En dan zwijgen we nog over haar schoolcarrière.

Amelie kreeg haar hele leven te horen dat ze nergens zou komen met haar grote mond en neiging om alles in het belachelijke te trekken. Een eigenschap die haar vroeger voortdurend in de problemen bracht, maar haar in 2018 wel de overwinning van Humo’s Comedy Cup opleverde. Sindsdien verdient ze geld door zichzelf te zijn: charmant onverschillig. En toch is het leven er niet bepaald lichter op geworden. Blij moeten zijn omdat je dan toch iets van je leven maakt is ook een opgave.

Amelie’s comedy wordt gekenmerkt door een stevige portie je m’en foutisme en zelfrelativering. Pure stand-up comedy van het energiezuinige soort.

Mohsin Abbas

Oostendenaar Mohsin Abbas (32) zit al een tijdje in de comedywereld. Zijn echte doorbraak kwam er in 2017 toen hij de publieksprijs van de Commeere Comedy Cup won. Vorig jaar nam hij ook deel aan De Humorklas van Radio 2. Na een reeks try-outs en voorprogramma’s komt hij nu met een ruime show op de proppen. 

Albrecht.jpg

Hans Cools

Hans Cools, schrijnwerkerszoon uit het West-Vlaamse Lichtervelde, is up and coming in de Vlaamse comedy. In 2018 besloot hij zich in te schrijven voor Humo's Comedy Cup, zonder voordien ooit aan comedy gedaan te hebben. Hij verzamelde wat vrienden rond zich, richtte een camera op zichzelf en deed waar hij goed in is: vragen stellen die u zich nog niet gesteld had en daar lachsalvo's voor in ruil krijgen.

Hij schopte het tot de halve finale van Humo's Comedy Cup, won enkele maanden erna de jury- en publieksprijs van de Commeere Comedy Cup én ging aan de haal met The Lunatic Comedy Award 2019. In 2019 ging hij als voorprogramma mee met Steven Mahieu met diens 'Full Contact Tour', en zo stond hij wekelijks op podia over het hele land. 

Hans stelt zich vragen bij de alledaagse gang van zaken. Waarom we het geboortegewicht van onze kinderen op de kaartjes moeten schrijven, en waarom we die gewoonte dan niet doortrekken naar onze uitnodigingen voor communies, trouwfeesten en begrafenissen. Of hoe het is om als man geboren te worden in het lichaam van een andere man.

2020_10_14_De_Trukendoos_Nele_.jpg

Kjen Descheemaecker

Als beatboxer nam hij deel aan verschil­lende beatbox­wed­strijden waar hij telkens hoog scoorde. In 2016 werd hij de beste Vlaamse Beatboxer!

Sinds 2014 treed hij ook op als stand-up comedian. Door zijn unieke mengel­moes van comedy en beatbox viel hij al snel op in het wereldje. Zijn werk werd in 2016 bekroond met een plaats op de halve finale van de Radio 2 Humorklas en in 2018 werd hij opgemerkt door de jury van de Humo's Comedy Cup en kreeg hij een eervolle vermel­ding na de kwartfi­nales. Met ervaring in Vlaanderen en Nederland is Kjen de perfecte comedian voor een geslaagde avond!

Unknown.jpg